Friska arbetsplatser i ett digitalt arbetsliv – ett smakprov av verktyg och stöd

Välkommen till det sista webbinariet för året och det sista på temat digitala arbetssätt. Vi har i de två tidigare webbinarierna i år presenterat kunskapsläget inom området och resultaten av de inspektioner Arbetsmiljöverket gjorde, med fokus på distansarbete. Nu är det dags att ge en glimt av de många verktyg som finns tillgängliga för alla att använda som stöd i arbetet med arbetsmiljön på den digitaliserade arbetsplatsen.

Arrangörer är det svenska arbetsmiljönätverket som består av Myndigheten för arbetsmiljökunskap (Mynak), Arbetsmiljöverket (AV), Suntarbetsliv, Partsrådet, Prevent och arbetsmarknadens parter.

mail LinkedIn Icon

Programmet inleds med en sammanfattning av det första året av EU-Oshas kampanj Friska arbetsplatser i ett digitalt arbetsliv. Vi baserar innehållet på lärdomar vi fått genom kunskapswebbinariet och Arbetsmiljöverkets inspektioner.

Prevent ger exempel på sina verktyg kring hjärnvänlig arbetsmiljö, materialet om kontor, distans och hybridarbete, ”inför rätt IT” om arbetsmiljö och IT-lösningar samt om rörelse och variation på jobbet.

Suntarbetsliv presenterar delar från sitt populära verktyg Digironden och gruppaktiviteten, Var går gränsen mellan arbete och fritid – hur diskuterar vi digitala gränsdragningar på arbetsplatsen?

Partsrådet gör nedslag bland poddar och webbinarier som kan inspirera när det gäller psykologisk trygghet i den digitala miljön och förutsättningar för det när det gäller
samarbete i grupper och team. De ställer också frågan hur våra hjärnor kan orka mer i det digitala landskapet och tipsar om att ta hjälp av den så kallade mentala tallriksmodellen.

Avslutningsvis blickar vi framåt mot kommande år i kampanjen och de teman vi kommer att utforska och sammanfattar dagen idag.

Det är kostnadsfritt att delta, men registrering krävs.

Online. Alla som registrerar sig får en länk via e-post någon dag innan webbinariet.

event

30 november – 10:00-11:30

badge

Personer som arbetar med arbetsmiljöfrågor på företag, organisationer och myndigheter, såsom HR, skyddsombud och chefer på olika nivåer.

home_pin

Online

credit_card

Kostnadsfritt

Länk till anmälan